جستجو
Persian
شما هیچ موردی در سبد خرید خود ندارید
دسته‌بندی ها
همه پست های وبلاگ

اصول کار جک برقی یا اکچویتور خطی

اصول کار جک برقی یا اکچویتور خطی

 

 

اصول کار جک برقی یا اکچویتور خطی

 

اکچویتور خطی یا جک خطی نوعی محرک است که حرکت چرخشی در موتورها را به حرکت فشار / کشش خطی یا مستقیم تبدیل می کند. محرک های خطی برای کاربردهای مختلفی شامل کج کردن ، بلند کردن ، کشیدن یا فشار دادن که تا صدها کیلوگرم نیرو نیاز است ایده آل هستند. در صورت نیاز به حرکتی ساده ، ایمن و تمیز با دقت کافی و کنترل حرکت روان ، جک خطی برقی اغلب راه حل ارجح هستند.

 

اکچویتور خطی عمدتا از موتور ، محرک و دستگاه کنترل تشکیل شده است که می تواند کنترل از راه دور و کنترل متمرکز را تحقق بخشد. محرک های خطی الکتریکی حرکت متقابل را در محدوده خاصی از کورس  انجام می دهند. به طور کلی ، کورس  های استاندارد محرک های خطی 100 میلی متر ، 150 میلی متر ، 200 میلی متر ، 250 میلی متر ، 300 میلی متر ، 350 میلی متر ، 400 میلی متر هستند. کورس های خاص را نیز می توان با توجه به شرایط مختلف کاربرد طراحی و سفارشی کرد. اکچویتورهای خطی با نیرو متفاوت را می توان با توجه به بارهای مختلف کاربرد طراحی کرد. به طور کلی ، حداکثر نیرو می تواند به 12000N برسد و سرعت بدون بار بین 4 تا 35 میلیمتر بر ثانیه است. اکچویتور خطی از موتور آهنربای دائمی 12 ولت / 24 ولت / 36 ولت / 48 ولت استفاده می کند و حرکت چرخشی موتور را به یک مکانیزم اسکرو به حرکت رفت و برگشتی تبدیل می شود.

 

جک پنوماتیک و اکچویتور خطی

 

در مقایسه با جک پنوماتیک ، استفاده از اکچویتورخطی الکتریکی به عنوان محرک نه تنها می تواند باعث کاهش هزینه تامین هوای فشرده و تجهیزات جانبی پنوماتیک شود ، بلکه باعث کاهش وزن محرک ها نیز می شود. جکهای پنوماتیک در حین کار پیوسته به مقدار مشخصی از فشار هوا نیاز دارند. اگرچه می توان از تقویت کننده های کم مصرف استفاده کرد ، اما برای کار پیوسته همچنان  میزان مصرف هوا و انرژی  بسیار زیاد است. اگر از اکچویتور خطی به عنوان محرک استفاده شود ، هنگام تغییرطول به برق نیاز است و وقتی به موقعیت موردنیاز رسید ، دیگر نیرو لازم نیست. بنابراین ، از منظر صرفه جویی در انرژی ، محرک الکتریکی در مقایسه با محرک پنوماتیک دارای مزایای آشکار صرفه جویی در انرژی است.

 

اصول کار محرک خطی

 

پس از کاهش سرعت توسط دنده حلزونی یا چرخ دنده ، موتور یک جفت مهره-پیچ را به حرکت در می آورد. این حرکت چرخشی موتور را به حرکت خطی تبدیل می کند ، و از چرخش چپ و راست موتور برای کنترل عملکرد جک استفاده میشود. به عنوان مثال ، مسائلی مانند پیچش و لرزش محورمی تواند از طریق اهرم های مختلف ، بادامک یا پیوندها و غیره برطرف شود. با تغییر طول پیچ و بازوی اهرم ، می توان کورس  را کم یا زیاد کرد.

 

فرم انتقال دنده مخروطی: حرکت موتور با یک جفت چرخ دنده مخروطی به  پیچ کوچک  محوری منتقل میشود و از طریق صفحه اتصال ، بازوی خروجی را بر طبق آن حرکت می دهد. با رسیدن به نقطه انتهایی، لیمیت سوئیچ فشرده می شود تا جریان برق قطع شود و موتور از کار بیفتد (کنترل باز و بسته مشابه است).

 

فرم انتقال دنده: موتور پس از عبور از چرخ دنده ، میله پیچ کوچک نصب شده روی لوله داخلی را به گردش درآورده و مهره محوری متصل به آن را به حرکت وامیدارد. با رسیدن به نقطه  تنظیم شده ، زبونه مهره میکو سوئیچ را فشرده و موتور از حرکت می ایستد (جهت معکوس مشابه است).

 

می توان محور را به یک پتانسیومتر مجهز کرد تا موقعیت محرک خطی را نمایش دهد. همچنین، می توان آن را به یک انکدر مجهز کرد تا امکان رسیدن به چند موقعیت فراهم شود .

 

برخی ویژگی های اکچویتور خطی

 

1-      امکان عملکرد کنترل همزمان دارد.با اکچویتور خطی می توان باز و بسته شدن چندین محرک الکتریکی را همزمان از کنترل نمود.

2-      عملکرد خود قفل دارد. هنگامی که موتور متوقف می شود ، محرک خطی دستگاه محافظ را فعال می کند تا از سر خوردن یا افتادن محرک جلوگیری کند تا از آسیب دیدن آن جلوگیری شود.

3-      اکچویتور خطی می تواند در محیط سخت کار کند.

4-      در شرایط مشابه، محرک خطی می تواند نیروی فشاری و کششی بیشتر و پایداری بهتر را بدست آورد.

5-      اکچویتورخطی میتواند به پتانسیومتر متصل شده و موقعیت را دقیق کنترل کند.

 

 

جک برقی بیمارستانی 

نظرات
یک نظر بنویسید: بستن